Bänka er framför TV:n ikväll

Martin Falklind med en marlin som är märkt och klar för att återutsättas. I havet utanför sportfiskeorten Cabo san Lucas i Mexiko, släpps 95 procent av alla marlin tillbaka. (Foto: Pasi Helin)

Idag bör alla sportfiskare slå på TV:n klockan 20.00 eller 22.15 Detta är tidpunkterna då SVT1 respektive SVT24 visar årtiondets fiskefilm – Expedition den gamle och havet. Det blir äventyr, misslyckanden och stora fiskar i en härlig blandning.
Fiskejournalens chefredaktör, Martin Falklind, är känd som fiskaren och filmaren som under 90-talet gjorde många äventyrliga expeditioner till Amazonas, Afrika, Kolahalvön mm.
När filmen ”Expedition den gamle och havet” tar sin början, har Martin blivit lite äldre och bestämmer sig för att förverkliga en av sina sista barndomsdrömmar. Med fara för sina kompisars och sitt eget liv, tänker Martin fånga en marlin från kajak.
– Jag kände att det är nu eller aldrig, snart är jag för gammal, berättar Martin Falklind.
Han ger sig av till Mexiko och upptäcker inte bara ett hav fyllt av marlin, utan också att det faktiskt finns samhällen som bryr sig om sitt hav och tar hand om det.
Bänka dig framför TV:n ikväll, så får du ett fiskeäventyr att bita i!
Smygtitta på filmens inledning!

Hör Martin Falklind i P4 Extra klockan 14.20 eller se honom i Gokväll klockan 18.15-19.00  där han berättar om filmen.
TV-sändning av Expedition den Gamle och havet, tisdag 23 oktober kl. 20.00 SVT1.


Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...