Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Bara ett kast till...

Det var egentligen för varmt för att fiska, så André Winder bestämde sig för att det var sista kastet för dagen. Det var då den smällde på, en riktig drömgädda på 114 centimeter.
André, som bor i Järvsö, brukar fånga en hel del stora gäddor, men har varit lite dålig på att anmäla dem till 100-klubben. Det ska det bli en ändring på nu, lovar han och skickar in två fina 100-klubbare.
Den snyggaste av dem, en 114-centimetare fick André en dag när det egentligen var för varmt för att fiska. Han hade varit ute på ett trollingpass med några goda vänner och gav sig hemåt för att vila. Men när han på kvällen blickade ut över Ljusnan bestämde han sig för att göra några ”sista kast”.

Det blev några kast och faktiskt en gädda före ”det sista kastet”. Det var då det blev totalstopp och sedan började meter efter meter av linan att löpa ut. Gäddan fajtades hårt och länge, men så var det också en fisk i fin kondition som vägdes till 11 kilo innan hon fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

André Winder visar upp en vacker och välfödd gädda, fångad på "sista kastet".

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta