" /> Barometern visade rätt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Barometern visade rätt

Henrik Lundin i Boden har en inbyggd fiskbarometer. Så när den stod på ”gädda” så fick det bli gäddfiske. Resultatet blev ett par grymma 100-klubbare.
Längst uppe i norra Sverige kommer våren sent, så i slutet av maj tänkte Henrik sig egentligen ut på rödingfiske.
”Men barometern skrek gädda, så det fick bli så”, skriver han i anmälan till 100-klubben.
Först bar det iväg till Sandträsk där det blev en skaplig 101-centimetare som tog en Jeppan-jerk och slogs bra.
På hemvägen fick Henrik ett infall när de passerade Ljusån, så de stoppade och gjorde några kast. Henrik monterade en papegoj-jerk och efter en tappad fisk blev det plötsligen bomstopp. Henrik var inne på att försöka skaka loss ”bottennappet”, men då blev det tyngd i spöet och så småningom kunde en ännu olekt gädda på 110 centimeter och nästan nio kilo landas.
Svenne Andersson

Papegoj-jerken har levererat och Henrik kan visa upp en riktigt fin 110-centimetare.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta