Gösfiske på isen[/caption] " /> "Bästa fiskedagen i mitt liv" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Bästa fiskedagen i mitt liv”
Gösfiske på isen

– Känslan när man först fick se det stora huvudet i hålet går inte att beskriva, säger Mikael Nyberg om sin Recordfisk-gös på drygt åtta kilo.

Ketchupeffekt, proppen ur och lön för mödan. Det finns många epitet som stämmer in på Mikael Nybergs fisketur i slutet av mars. Efter att ha kämpat på sjön Flårens is under många vinterdagar, slog han till slut personligt rekord för gös – fyra gånger på en och samma dag.
Gösarna i småländska sjön Flåren hade gäckat Mikael Nyberg från Värnamo under hela vintern. När han klev ut på isen i slutet av mars kunde han inte drömma om vilken utdelning han skulle få.

Han och kompisen Peter ismetade och använde mört som bete. De behövde inte vänta länge innan första hugget, en gös på 2,6 kilo – och nytt personligt rekord. Därefter följde en på 3,5 kilo och sedan ytterligare en på 3,9 kilo.
– Då var jag nöjd och glad, nytt personligt gösrekord tre gånger! säger fångstmannen.
För att kröna det som Mikael beskriver som ”bästa fiskedagen i mitt liv”, hugger ytterligare en gös. Denna gång stannade vågen på 8,36 kilo.
– Pulsen var nog uppe på 200 och jublet hördes säkert ända in till strandkanten.
Självklart anmäler han den största gösen till Recordfisken – och blir belönad med ett gratis diplom (pdf) och ett bete från Abu.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta