Gösfiske på isen[/caption] " /> "Bästa fiskedagen i mitt liv" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Bästa fiskedagen i mitt liv”
Gösfiske på isen

– Känslan när man först fick se det stora huvudet i hålet går inte att beskriva, säger Mikael Nyberg om sin Recordfisk-gös på drygt åtta kilo.

Ketchupeffekt, proppen ur och lön för mödan. Det finns många epitet som stämmer in på Mikael Nybergs fisketur i slutet av mars. Efter att ha kämpat på sjön Flårens is under många vinterdagar, slog han till slut personligt rekord för gös – fyra gånger på en och samma dag.
Gösarna i småländska sjön Flåren hade gäckat Mikael Nyberg från Värnamo under hela vintern. När han klev ut på isen i slutet av mars kunde han inte drömma om vilken utdelning han skulle få.

Han och kompisen Peter ismetade och använde mört som bete. De behövde inte vänta länge innan första hugget, en gös på 2,6 kilo – och nytt personligt rekord. Därefter följde en på 3,5 kilo och sedan ytterligare en på 3,9 kilo.
– Då var jag nöjd och glad, nytt personligt gösrekord tre gånger! säger fångstmannen.
För att kröna det som Mikael beskriver som ”bästa fiskedagen i mitt liv”, hugger ytterligare en gös. Denna gång stannade vågen på 8,36 kilo.
– Pulsen var nog uppe på 200 och jublet hördes säkert ända in till strandkanten.
Självklart anmäler han den största gösen till Recordfisken – och blir belönad med ett gratis diplom (pdf) och ett bete från Abu.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta