[/caption] " /> Bästa kaffet på fisketuren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bästa kaffet på fisketuren

En kopp kaffe är för många ett väsentligt element på fisketuren. (Foto: Gordon P Henriksen)

Kaffe är ett viktigt inslag i en lyckad fisketur – ja, för somliga är gott kaffe lika viktigt som att få fisk. I senaste Fiskejournalen får du tipsen som gör dig till en barista på fisketuren.
En kopp kaffe är för många ett väsentligt element på fisketuren – och det finns det flera goda skäl till. Utöver den värme och energi som en kopp kaffe ger, så bidrar den också med en trivsam paus från fiskandet.
I Fiskejournalen nummer 1-2 delar vi med oss av tipsen som gör dig till kaffekung på fisketuren.
Bläddra i senaste numret av Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta