Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Bättre än väntat

Det mesta på Mörrumspremiären var lite bättre än väntat. Lite bättre väder, lite fler åskådare och lite fler fångade fiskar. Totalt registrerades 205 fiskar under dagen.
Det var en lätt nervös chef för Kronolaxfisket, Percy Assarsson, som klockan nio traditionsenligt fyrade av startkanonen för årets fiskesäsong i Mörrum. Nervös för att uppgången under hösten varit en besvikelse och för att provfiskena gett ett rätt klent resultat. Men under provfisket låg isen kvar i kanterna och vattentemperaturen hade knappt orkat över nollan. Nu var förhållandena nästan perfekta; 43 sekundkubik vatten, 4,5 grader i vattnet, lite varmare i luften och en sol som tittade fram mellan drivande moln. Ganska nära perfekt fiskeväder och det dröjde heller inte många minuter efter startskottet, innan första fisken landades.
Totalt under dagen blev det, som sagt 205 landade fiskar, varav merparten återutsattes. Det är en bra bit under fjolårets resultat, men ändå så pass bra att Percy kunde andas ut och släppa på nervositeten. Dagens största var en hybrid på 10,32 kilo, fångad av Anders Hedström från Kalmar.
Svenne Andersson

Per Lundvig från Köpenhamn behövde inte mer än två kast innan premiäröringen på 5,4 kilo var landad. (Foto: Svenne Andersson)

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta