Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Belöning för flit

Den som inte ger upp får sin belöning till slut. Här håller Tommy Barklund upp den – i form av en 104 centimeter lång gädda som kvalar in i 100-klubben.
Tommy bor i Västerås och är en flitig fiskare, med målsättningen att komma med i 100-klubben. Men trots flitigt nötande och en hel del fångade gäddor har siffrorna inte riktigt varit på Tommys sida.
Inte förrän första dagen i juni, när han fiskade vid Gräsö. Strax efter lunch fick han det efterlängtade hugget på en TB (Tommy Barklund?) jerk. Gäddan drillades med Ambassadeur, Savagearspö och Sufixlina. Sedan Tommy mätt gäddan till 104 centimeter fick hon simma tillbaka.
”Nu är det bara att ge järnet resten av året”, avslutat Tommy anmälan.
Svenne Andersson

Tommy Barklund med den efterlängtade 100-klubbaren.

Tommy Barklund med den efterlängtade 100-klubbaren.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta