Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Benny i paradiset

Nu är dom framme i paradiset – Drömresevinnaren Benny Hellström och hans medhjälpare från Fiskejournalen och Abu Garcia.
Efter en stenhård omröstningskamp på Fiskejournalen.se blev det till slut Benny Hellström från Hedemora som utsågs till vinnare av Drömresan. I går bar det iväg och efter mellanlandning i Paris kom gänget i går fram till ön Desroches i Seychellerna.
”Kritvita stränder, palmer, turkost vatten fyllt med diverse snabbsimmande fiskar. Villan vi bor i är helcool, några få meter från stranden. Vi har egna kajaker liggande i vattenbrynet – får väl se om vi vågar oss ut med dem, eller vi nöjer oss med större båt. I dag blir det nog inget fiske, blir nog mest att slappa under palmerna och fixa i ordning fiskeprylarna inför morgondagen”, rapporterar Martin Falklind som lovar att återkomma med fiskerapporter.
Svenne Andersson

Drömresevinnaren Benny Hellström har blivit inkvarterad i villan vid Indiska Oceanen. Därute väntar spännande duster med olika snabbsimmande fiskar. (Foto: Martin Falklind)


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta