Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Berikande fjordfiske

Även om de flesta fiskarter i Bohusläns fjordar fallit offer för överfisket finns härliga sportfiskeupplevelser där ute. Öring, näbbgädda och mängder med makrill bjuder på förstklassig underhållning och härliga måltider.
Makrillen har gjort entré på allvar och småbåtarna guppar över de vanliga ställena. Enklast och populärast är att meta makrillen med stagg (småsill) som finns att köpa i var och varannan butik och bensinmack längs kusten. Själv föredrar jag kastmete med glidande flöte, men många fiskar med bara krok och sänke. Makrillen kan nappa från ytan till botten, men hetast brukar det vara med 4 till 8 meter lina under flötet.
Annars kan trolling med skeddrag och vobbler ge storfångster av makrill. Näbbgäddan är en säker bonusfångst och med lite tur krokar du en välnärd och urstark sommaröring.
Anders Nicander

Makrillen är en härlig fighter på lätt utrustning. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta