Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Berra är tillbaka

Nu är det full fart igen. Berra Mårdh har öppnat nytt i Vårby, tillsammans med några jägare. Resultatet har blivit gigantbutiken Huntyard&Berras.
Det var i torsdags som den nya butiken slog upp portarna i Vårby, strax söder om Stockholm. Ytan är på gigantiska 1200 kvadratmeter och rymmer naturligtvis mängder av jaktprylar och fiskeutrustning. En stor karpdamm med levande karpar och ett akvarium med öring och bäckröding har också fått plats.
Berra själv fanns på plats och berättade att han och personalen arbetat i fyra veckor för att hinna få allt i ordning för premiären.
I butiken fanns också guiden och fiskeprofilen Micke Puhakka som visade upp Quintrex sportfiskebåtar – speciellt lämpade för vertikalfiske. Passande, eftersom Berra valt att satsa mycket på vertikalfiske med specialanpassade spön, rullar och beten. Eller vad sägs om vitlöksmarinerade jiggar? Att fisket kommer att lukta mer framöver är en tydligt trend.
Andreas Örnelid

Berra trivs naturligtvis som fisken i vattnet i den nya butiken.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta