" /> Betesbyte gav drömlax på 22 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Famnen full. Johan Jansson med en mäkitig trollinglax på 22,6 kilo. Foto: Johan Jansson
Betesbyte gav drömlax på 22 kilo

Johan Jansson och Anders Bladh hade haft en ganska fisklös trollingdag utanför Hasslö i Blekinge. Men när Johan bytte bete kom ett vårdslöst hugg av en makalös lax på 22,6 kilo!

Johan och Anders sista dag på deras gemensamma trollingvecka inleddes med några mindre laxar. Men på radion kunde de höra att omkringliggande båtar fick många och stora fiskar. Frustrationen fick Johan att byte bete till en orange/vit Ismo magnum och kort därefter börjar rullen skrika.

”Tre stycken hundrametersrusningar på rad gjorde att linan på rullen i princip var slut”

– Tre stycken hundrametersrusningar på rad gjorde att linan på rullen i princip var slut. Anders hade rensat båda sidor från fiskegrejer och vi låg nu stilla när laxen gick igen. När jag började skymta spolaxeln blev jag tvungen att chansa och drog bromen i bott. Som tur var vände fisken och jag började få in lite lina. Efter ganska lång tid, gissar att fighten varade ca 45 minuter, såg vi fisken och blev totalt chockade av dess längd. Därpå drog den iväg på en ny 100 metersrusning för att sedan tröttna och komma in till båten. Håvningen satt perfekt på första försöket och när den lyfts in i båten trodde man inte det var sant, berättar Johan.

Laxen var 131 centimeter lång och tyngde ner samsonvågen till 22,6 kilo.

”Det var hugget man väntat på hela livet”

– Det var hugget man väntat på hela livet. Som många vet är trolling ett teamwork och utan skeppare Anders Bladh hade jag aldrig fått uppleva det här, hälsar Johan.

[allergallery id=”55771″]

Stort grattis till en makalös fisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
60 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta