" /> Bidrag att söka till information som främjar fiskevård | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Genom informationsspridning kan allmänhetens engagemang och förståelse för fiskevård och biologisk mångfald öka. Foto: FishYourDream
Bidrag att söka till information som främjar fiskevård

Nu finns möjlighet att söka medel till nationella och regionala informationsinsatser som främjar fiskevården genom bevarande, restaurering och hållbart nyttjande. Vattenområden där allmänheten får fiska prioriteras.

Det är Havs- och vattenmyndigheten som nu utlyser medel som fiskevårds- och miljöorganisationer kan söka. Totalsumman uppgår till 750 000 kronor och kan bland annat gå till informationskampanjer, utbildningar, konferenser och kunskapsförmedling.

– Vi tror att det här är projektet på sikt bidrar till att öka allmänhetens engagemang och förståelse för fiskevård och biologisk mångfald i våra vatten, säger Per Olsson, handläggare på enheten för biologisk mångfald.

Intresseanmälan ska ha inkommit till Havs- och vattenmyndigheten senast den 27 februari 2017.

Läs mer om bidraget och om hur ansökan görs här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta