Jakub Vagner eller "Big Fish Man" som han kallas i sin TV-serie på Discovery , kommer till Sverige i februari. Han ska vara med på Fiskekryssningen där Martin Falklind kommer att intervjua honom om hans äventyr. " />
Annons
Big Fish Man till Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Maria Ålander
Discovery´s TV-stjärna Jakub Vagner och Martin Falklind fiskade mal tillsammans i Jakubs sjö i Tjeckien i somras. Detta resulterade i att Jakub nu kommer till Fiskekryssningen.
Big Fish Man till Fiskekryssningen

Jakub Vagner eller ”Big Fish Man” som han kallas i sin TV-serie på Discovery , kommer till Sverige i februari. Han ska vara med på Fiskekryssningen där Martin Falklind kommer att intervjua honom om hans äventyr.
Det här är intervjun du inte får missa, när vår Svenska fiskeäventyrare Martin Falklind ska djupintervjua Jakub Vagner ombord på Fiskekryssningen. Till och med Martin får darr i knäna av Jakubs historier från världens värsta platser med världens största fiskar på kroken.

Kanske har du sett Jakub i  fiskeprogram på National Geographic och Discovery Channel?

Kanske har du sett Jakub i några av hans otaliga fiskeprogram på National Geographic och på Discovery Channel? När det gäller långa och svåra fiskeexpeditioner ut i vildmarken. slår han lätt både Jeremy Wade, Zeb Hogan och Robson Green på fingrarna. Han har även flera världsrekordfiskar registrerade hos IGFA. Men Jakub Vagner själv är en ödmjuk herre. Han har sina rötter i Tjeckien där driver han olika fiskeprojekt och metesjöar och är engagerad i att få ut fler människor på fiske.

Förutom denna internationellt glänsande sportfiskestjärna, kommer en stor del av våra svenska stjärnor finnas ombord och bjuda på spännande föreläsningar och workshops. Läs mer om Fiskekryssningen på Facebook eller på Fiskekryssningen.se. Kolla även in denna trailer med Jakub Vagner, så förstår du dimensionerna på hans fiske.

 

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Här är en av de skarvar från Älvkarlebytrakten som analyserats. Foto: Älvkarleby Sportfiske/SLU
Skarvens föda analyserad: ”Äter jättemycket fisk”

”Jag tänker inte uppskatta antalet skarvar kring Älvkarleby/Gävle men jag tror att under häckningstiden uppgår deras föda till minst 1 ton per dygn”. Det säger Janne Olsson på Älvkarleby sportfiske.

Att skarven äter mycket fisk är naturligtvis ingen nyhet, men exakt hur deras svenska kostcirkel ser ut har varit ganska okänt. Janne Olsson på Älvkarleby Sportfiske har under flera år varnat för skarvens framfart i området, och även försökt att lära känna arten bättre.
Han har nu studerat återrapporteringen av deras skyddsjakt från år 2019 och 2020, och det handlade om 180 stycken skarvar.
– På samtliga skarvar har maginnehållet analyserats och resultatet av detta är att skarven som söker föda i Dalälven samt mynningsområdet har haft följande fiskar i magen: Strömming, Nors, Nejonögon, Smolt av Havsöring och Lax, Tånglake, Tobis, Sik, Spigg, Svartmunnad smörbult, berättar Janne Olsson.
– Varje år ställer man sig frågan. Hur mycket fisk finns det egentligen?

De testar nu att sätta ut runt 6 000 stycken 2-somriga havsöringar under hösten i stället, med förhoppningen att fågelpredationen på dessa blir mindre än utsättningen som sker på våren.
– Även hägerpopulationen är mindre nu under senhösten. Vi vet däremot lite om hur dessa havsöringar tar sig an denna höstutsättning då dessa enligt biologiska klockan skall vandra ut på våren. Vi har nu märkt den stora sorteringen med pittags, 3 000 stycken, säger Janne Olsson till Fiskejournalen.
De hoppas nu att dessa öringar så småningom ska komma sportfisket till gagn, och inte mestadels i hamna i skarvmagar.

Du kanske även gillar detta