Klippan Dirty Rock är över 200 meter hög och smal som en pelare. Den ligger helt ensam i Stilla havet och bara toppen av klippan sticker upp ur vattnet. Undervattensfotografen Franco Banfi har dokumenterat fisklivet här. " /> Bilder från märklig klippa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Maria Ålander
Klippan Dirty Rock reser sig ensam upp frå Havsbottnen utanför Mexico. Undervattensfotografen Franco Banfi har dokumenterat den för Dailay Mail.
Bilder från märklig klippa

Klippan Dirty Rock är över 200 meter hög och smal som en pelare. Den ligger helt ensam i Stilla havet och bara toppen av klippan sticker upp ur vattnet. Undervattensfotografen Franco Banfi har dokumenterat fisklivet här.
Den märkliga bergstoppen ligger utanför Mexicos västkust och klippan är en unik skapelse i ensam majestät som reser sig upp från havsbottnen. För att se hela den märkliga klippformationen och det ekossystem som lever runtom, kolla här på Daily Mails reportage av Franco Banfi.

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta