Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Bilder i världsklass

I serien av artiklar där Fiskejournalen samarbetar med Wild Wonders of Europe visas fantastiska fiskbilder. I nya numret ser du Martin Falklinds unika bilder på vakande öring.
Wild Wonders of Europe visar Europas natur på ett sätt som du aldrig har sett den. 69 utvalda fotografer visar bilder av absolut högsta klass. Tidigare har Fiskejournalen bland annat visat aggressiva göshanar och lekvandrande havsöring. Nu får du se stora öringar, som kalasar på dagsländor, i ett mindre vatten.
Anders Nicander

En unik bild av en öring som går upp och suger i sig en slända. (Foto: Martin Falklind)

En unik bild av en öring som går upp och tar en slända. (Foto: Martin Falklind)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta