Jörgen Larsson från Team Westin har lyckats fånga en mycket annorlunda abborre. Abborrens säregna utseende beror precis som förra veckans egendomliga gäddor på en förändring i fiskens pigment. " /> BILDSPEL: En annorlunda abborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
En abborre med med avsaknad av mörkt pigment - vilken fångst!
BILDSPEL: En annorlunda abborre

Jörgen Larsson från Team Westin har lyckats fånga en mycket annorlunda abborre. Abborrens säregna utseende beror precis som förra veckans egendomliga gäddor på en förändring i fiskens pigment.
Vi rider vidare på vågen av pigmentförändringar och annorlunda fiskar. Förra veckans virala notis om sällsynta gäddor fick många att lyfta på ögonbrynen. Nu är det Jörgen Larsson från Team Westin som lyckats fånga en gul-orange abborre. Kolla in bilderna här nedan – nästan som man önskar att den här sköna färgsättningen var lite vanligare.
[allergallery id=”38014″]
(Källa: www.facebook.com/westinfishing)

Vi på Fiskejournalens säger grattis till en annorlunda och vacker fångst.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta