Just nu:
Annons

Nyheter

4 veckor sedan Sverige Anders Holm
Mikael Frödin landade en hybrid på runt 12 kilo under premiären i Emån 2021. Foto: Mathias Sabel
Bildspel: Så var premiären i Emån
Under måndagen var det dags för premiär i klassiska Emån. Fiskejournalens utsände rapporterar om en kylslagen premiärdag som trots förhållandena bjöd på en 12-kilosfisk.

Den 22 mars var det premiär på Em. Ett 15-tal premiärgäster fanns vid ån när en kylslagen gryning höll på att släppa taget. Med tre grader i vattnet var fisket ovanligt trögt och premiärgästerna var alla övertygade om att just temperaturen var orsaken. Det fanns också en övertygelse om att höstens svampangrepp i ån haft långt större effekt än vad folk hade kunnat tro.
Men ett tiotal fiskar hade landats fram till klockan 15.00, den största en nystigen hybrid på runt 12 kilo, fångad av Mikael Frödin.
En hel del celebra gäster kunde skönjas kring ån och Kent Håkansson, som dagen till ära firade namnsdag, såg ganska nöjd ut när Fiskejournalen summerade dagen vid 15.30 och gav sig åter hemåt. Totalt summerades sedan 14 havsöringar i fångstboken, merparten nystigna blänkare. Nedan hittar du ett bildsvep från dagen.
Vill du läsa mer om Kent Håkansson och Emån så finner du ett stort reportage i senaste numret av Fiskejournalen, nr 3, som står ute i butik just nu.
Mathias Sabel

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta