Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Bingo – på 100-klubbare!

Niclas Andersson fick bingo när han gjorde en satsning i Österdalälven. Ett morgonpass och ett kvällspass gav sammanlagt fem 100-klubbare.
Med den fantastiska sviten storgäddor återtog Niclas Andersson från Mockfjärd med god marginal ledningen i Meterligan. Han har fiskat ihop drygt 16 meter gädda och man törs väl redan nu säga att det kommer att bli en tuff match för konkurrenterna att hinna ikapp honom.
I sina anmälningar från den magiska dagen, den 16 juni, berättar Niclas att han satsade på ett ställe i Österdalälven där det fångats mycket stor gädda.
”Resultatet blev en av de häftigaste fiskedagarna i mitt liv. Morgonpasset mellan klockan fem och åtta gav tre 100-klubbare och efter arbetet åkte jag tillbaka och tog två till. Avslutade med en på 118 centimeter och 11,5 kilo”, skriver Niclas.
Alla 100-klubbaren fångades vid flötestrolling med mört som bete.
Svenne Andersson

Niclas Andersson med den största av de fem 100-klubbare han fångade den magiska dagen.

Niclas Andersson med den största av de fem 100-klubbare han fångade den magiska dagen.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta