Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige
Det är slut på fisket i populära Bjeveröds Sportfiske. Nu svarar markägaren på kritiken. Foto: Tomas Härstedt/Bjeveröds Sportfiske
Bjeveröds Sportfiske läggs ned efter flera motgångar

Fiskevattnet Bjeveröds Sportfiske har fått allt fler besökare, och tanken var att satsa ännu mer på utveckling de närmaste åren. Det blir precis tvärtom – nämligen en fullständig avveckling.

Bjeveröds Sportfiske i Skåne har nämligen meddelat att de går i graven efter tio år, på grund av att de inte kommer överens med markägaren.

”Det är Stiftelsen Skånska Landskaps beslut att inte förlänga vårt arrende och helt avsluta fisket i Bjeveröd till förmån för annan typ av verksamhet och de har varit omöjliga att kompromissa med på den punkten”, skriver de på sin hemsida.

Annons

Enligt Bjeveröds Sportfiske så har relationen med markägarna blivit sämre de senaste åren, och parterna har bland annat varit oense kring huruvida det ska fällas träd vid grillkojan eller inte. Tanken var att området skulle utvecklas som fiskedestination, bland annat genom en lagning av lilla dammen som de kämpat för i många år.

”De chockhöjde ändå arrendet, troligen för att se om vi gav upp självmant men det gjorde vi bevisligen inte. Det kom istället ett mejl en tid senare om att ledningen nu tänkt om och att arrendet sägs upp vid årsskiftet. Upp som en sol och ner som en pannkaka”, skriver de vidare på hemsidan.

Argumentet anges vara att det är för dyrt att rusta upp området för Bjeveröds Sportfiske skull och att de nu vill satsa mer på utomhuspedagogisk verksamhet, där fiske inte finns med i planen.

Snipp, snapp snut – så var sagan slut, konstaterar de själva.

Läs mer om beskedet på deras hemsida!

Missa inte heller detta:

Uppdrag utrotning: Så ska bäckrödingen bort från bäckarna

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta