Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Björkna i Recordfisken

Martin Huuhka slog nytt personligt rekord med denna björkna på 810 gram.

Martin Huuhka från Husum hade ordentligt flyt när han metade vid Älvkarleby i Gävleborgs län.
– Jag fick allt. Vimma, mört, braxen, stäm och till sist satt även en björkna, berättar han i sin anmälan till Recordfisken.
Guldnivån för björkna ligger på 600 gram. Denna vikt passerar Martin Huuhka utan problem. Hans fisk vägdes till 810 gram, mättes på längden till 39 centimeter och omkrets 33 centimeter.
– Jag blev smått chockad när vad jag trodde var ännu en liten braxen, visade sig vara en stor Björkna, berättar en glad Martin.
Fisken föll för ett mete med mask och majs på kroken. Han hade mäskat upp platsen ordentligt.
Martin har beställt Recordfiskpaketet och kan se fram emot diplom, nål och jackmärke som kommer med posten.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta