Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bjud på en Buster-vobbler

Vill du ha en vobbler som tillverkats i ett exemplar och är designat av en gäddfiskare av yttersta klass? Gå in på Tradera och lägg ett bud.

Sportfiskeprofilen Torbjörn ”Buster” Odén har släppt loss kreativiteten. Resultatet blev elva egendesignade beten. Fram till den 31 december auktioneras de ut på Tradera. Alla pengar kommer att skänkas till Cancerfonden.
Efter Mikael Hedséns initiativ med en välgörenhetsauktion för Unicef blev han kontaktad av Torbjörn ”Buster” Odén. Denna har släppt loss all sin kreativitet och designat elva beten. Med tanke på ”Busters” kunskaper om predatorfiske och vilka beten som gäller, så borde samlingen vara tilltalande för gädd- och gösfiskare landet runt.
Auktionen pågår fram till 31 december. Du hittar den här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta