Var moderiktig samtidigt som du stödjer Älvräddarna. Köp deras nya blå t-shirt med matchande glasögonrem. " /> Blå är vårens färg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Blå är vårens färg

Var moderiktig samtidigt som du stödjer Älvräddarna. Köp deras nya blå t-shirt med matchande glasögonrem.
Älvräddarna kämpar för att befintlig vattenkraft ska miljöanpassas så att fisken kommer förbi kraftverken samtidigt som de vill stoppa ny utbyggnad av vattenkraft. De menar att friska  strömmande vatten kan bli en viktigt resurs för glesbygdens försörjning i form av sportfisketurism, ekoturism, forspaddling, forsränning med mera.
Är du sportfiskare och vill ha levande vatten? Stöd Älvräddarna, antingen genom att handla hos dem eller genom att bli medlem – helst båda två så klart. Att blå är vårens modefärg kommer på köpet.

alvraddarna_rem

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta