Blågylta i Rapala cup

Norrlänningen Tobias Lind utnyttjade familjens semester på västkusten på bästa sätt – genom att fiska och delta i Rapala Cup.

– Idag var sista dagen jag kunde fiska under vår semester vid västkusten. Så idag fick det bli ett sista ryck med artjagandet, innan vi skulle åka hem till Norrland igen, berättar Tobias Lind från Ljusdal i sin anmälan till Rapala Cup. Fångsten var en vacker blågylta.
Tävlingen Rapala Cup uppmanar att uppleva sommarlovet från bryggan eller i båten, med fiskespö i hand. Detta har Tobias Lins anammat. Han anmäler nu art nummer 22, en blågylta. Såhär beskriver han sin fiskedag.
”På förmiddagen åkte vi till Gullmarsfjorden för att göra en satsning där men det resulterade bara i arter jag redan hade plus en Berggylta som var väldigt välkommen. Efter att vi var klar där åkte vi och åt pizza för att sedan fortsätta artjagandet i närheten av Hunnebostrand. Den fisketuren gav mer resultat och slutade med fyra nya arter. Denna dag var mamma också med vilket var kul.”
Fiskejournalen tackar för en Tobias för en bra fångstberättelse och önskar ”skitfiske” i fortsättningen av Rapala Cup.
Läs mer om Rapala Cup.
Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga sportfiskare.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...