[/caption] " /> Blågylta i Rapala cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Blågylta i Rapala cup

Norrlänningen Tobias Lind utnyttjade familjens semester på västkusten på bästa sätt – genom att fiska och delta i Rapala Cup.

– Idag var sista dagen jag kunde fiska under vår semester vid västkusten. Så idag fick det bli ett sista ryck med artjagandet, innan vi skulle åka hem till Norrland igen, berättar Tobias Lind från Ljusdal i sin anmälan till Rapala Cup. Fångsten var en vacker blågylta.
Tävlingen Rapala Cup uppmanar att uppleva sommarlovet från bryggan eller i båten, med fiskespö i hand. Detta har Tobias Lins anammat. Han anmäler nu art nummer 22, en blågylta. Såhär beskriver han sin fiskedag.
”På förmiddagen åkte vi till Gullmarsfjorden för att göra en satsning där men det resulterade bara i arter jag redan hade plus en Berggylta som var väldigt välkommen. Efter att vi var klar där åkte vi och åt pizza för att sedan fortsätta artjagandet i närheten av Hunnebostrand. Den fisketuren gav mer resultat och slutade med fyra nya arter. Denna dag var mamma också med vilket var kul.”
Fiskejournalen tackar för en Tobias för en bra fångstberättelse och önskar ”skitfiske” i fortsättningen av Rapala Cup.
Läs mer om Rapala Cup.
Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga sportfiskare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta