Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Blåkäft fångad i Sverige

Mästerfiskaren Nicklas Kolbeck fångade i helgen Sveriges första sportfiskade blåkäft. Blir fisken godkänd av Storfiskregistret är den, förutom svenskt rekord, Nicklas femtionde storfiskreg.
Turen gynnar de ihärdiga och få människor bedriver sitt fiske med den ihärdighet och kunskap som Nicklas Kolbeck. I från fiske i både sött och salt vatten har han genom åren radat upp storfiskar. Därför är det extra kul att  det just Nicklas som bärgar landets första blåkäft. Fisken togs i lördags vid fiske ute på legendariska 10-gradran i Skagerrak. Vädret var som synes strålande och fisket i övrigt var så där. Nicklas satsade på små ovanliga arter och fiskade med anpassade tackel när blåkäften högg. En liten märklig detalj var att man såg flera mindre sjuryggar som simmade helt uppe i ytan. Därför trodde Nicklas först att det kunde vara en sjurygg han halade upp från de stora djupen. Djupet på fiskplatsen var dryga 300 meter. Fisken vägde 590 gram.
Anders Nicander

svenskt rekord, blåkäft, Kolbeck

Nicklas Kolbeck med Sveriges första sportfiskefångade blåkäft.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta