Först bestämde vi att vänta tills den värsta folkvandringe till Bua var över. Sedan blev fiskelusten för stor och vi satsade en strålande augustidag på bonitofiske vid Bua. Ett lyckat beslut som gav mersmak och redan i bilen på vägen hem planerades nya turer. " /> Bländande bonitofiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige nicander
Mattias Jonsson med bonito. Bonito betyder vacker vilket man lätt kan förstå när man ser fisken helt nyfångad. Efter bara några sekunder på land så försvinner den glänsande färgen.
Bländande bonitofiske

Först bestämde vi att vänta tills den värsta folkvandringe till Bua var över. Sedan blev fiskelusten för stor och vi satsade en strålande augustidag på bonitofiske vid Bua. Ett lyckat beslut som gav mersmak och redan i bilen på vägen hem planerades nya turer.

Tillsammans med Mattias Jonsson från havsfiskegänget Team Isola besöker jag landets just nu kanske hetaste fiskevatten. När vi anländer i båt har klockan redan hunnit bli halv tio på förmiddagen och på håll ser vi att det är fullt med folk på klipporna och i vattnet ligger en handfull båtar. En inledande trollingrunda ger ett par missade fiskar och vi beslutar oss för att ankra för att kunna spinnfiska närmare land. Intill oss ligger en båt med två flugfiskare som tycks ha lyckats knäcka koden. Fisk efter fisk drillas medans vi allt mer stressade plockar i beteslådorna byter och trasslar utan att kunna locka fisken till hugg. När vi tittar över vattnet ser vi glittrande fisksidor i hundratal som kommer i stora cirkelrörelser. Mattias har tidigare fångat bonito med spinnfluga och nöter på med det, men utöver några missade hugg händer ingenting. Till slut lossnar det. Med en hetsig och mycket snabb infiskningsteknik och en grönsilvrig tarponfluga på en meterlång tafs efter ett blysänke kommer fisk efter fisk.  Fajterna är helt galna och mitt lätta haspelspö böjs intill handtaget när fisken rusar med en fart som ingen annan fisk kan bjuda på i våra vatten.

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta