Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Blåste in till gäddan

Man kan säga att Jimmy Ahlström bokstavlingen blåste in till gäddan. Hårda vindar tvingade in honom i viken där 100-klubbaren stod och väntade.
Jimmy Ahlström, som bor i Rimforsa i Östergötland, berättar att han och kompisen ställde upp i Loftahammar Pike open, som är en C&R-tävling. Det var en ganska blåsig dag och efter en trög start så beslöt de att söka sig in i en vindskyddad vassvik.
Efter kanske en halvtimmas fiske i viken högg en rejäl gädda och bara 7-8 minuter senare hade Jimmy drillat in fisken. Det var en präktig madame som mätte 110 centimeter och med ytterligare några fina fiskar nådde de ett bra resultat i tävlingen.
Svenne Andersson

Jimmy Ahlström fick en 110-centimetare när han blev inblåst i en vassvik.

Jimmy Ahlström fick en 110-centimetare när han blev inblåst i en vassvik.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta