[/caption] " /> Blekinge gäddfestival 2012 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Blekinge gäddfestival 2012

Vinnare av Blekinge Gäddfestival år 2011 - Joakim Salomonsson. Vinstgäddan mätte 110 centimeter.

Årets upplaga av Blekinge gäddfestival är den 15:e i ordningen. Även i år kommer 500 deltagare till start. Tävlingen avgörs den 29 september längs hela Blekingekusten med prisutdelning vid Dragsö Camping i Karlskrona.
Förra året slog Blekinge gäddfestival rekord i antal deltagare med 530 deltagare. I år har antalet startande begränsats till 500 plus funktionärer och sponsorer och redan tre veckor innan tävling var anmälningslistan full. Intresset för gäddfiske och tävlingsfiske verkar öka konstant.
Mer information om tävlingen hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta