[/caption] " /> Blekinge gäddfestival 2012 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Blekinge gäddfestival 2012

Vinnare av Blekinge Gäddfestival år 2011 - Joakim Salomonsson. Vinstgäddan mätte 110 centimeter.

Årets upplaga av Blekinge gäddfestival är den 15:e i ordningen. Även i år kommer 500 deltagare till start. Tävlingen avgörs den 29 september längs hela Blekingekusten med prisutdelning vid Dragsö Camping i Karlskrona.
Förra året slog Blekinge gäddfestival rekord i antal deltagare med 530 deltagare. I år har antalet startande begränsats till 500 plus funktionärer och sponsorer och redan tre veckor innan tävling var anmälningslistan full. Intresset för gäddfiske och tävlingsfiske verkar öka konstant.
Mer information om tävlingen hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta