" /> Blomander rivstartar gössäsongen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Tommy Blomander med en vacker vårgös på 9780 gram. Foto: Tommy Blomander
Blomander rivstartar gössäsongen

Gösnestorn Tommy Blomander gav sig nyligen ut på årets första vertikalfiske i öppet vatten. Storgösarna var på hugget och toppfisken vägde nästan tio kilo!

Tommys premiärtur inleddes med några fina gösar upp till fem kilo. Men vattnet var så fullt av stor betesfisk att det blev svårt att hitta gösen. Därför styrdes kajaken mot en ny plats som visade sig hålla riktigt grov fisk.
Betet – en vertikalfiskad Storm Joker vert 9” i färgen CA – föll gösarna i smaken och härliga kamper tog vid. Fiskarna mätte 90 och 96 centimeter och den längsta tvingade ner vågen till 9780 gram. Efter några snabba bilder fick de väldiga gösarna simma vidare i det vårkalla vattnet.

Vilken drömstart på säsongen!

96 centimeter och 9780 gram. Foto: Tommy Blomander

90 centimeter och 8050 gram. Foto: Tommy Blomander

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta