Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bo Hall i Kenya

Bo Hall nöjer sig inte med denna giant Trevally på 45 kilo – nu siktar han på +50.

Fiskejournalens medarbetare Bo Hall är just nu i Kenya. Han rapporterar om ett fantastiskt fiske efter segelfisk, giant trevally och närkontakt med valhaj.
Under gårdagens fiske fick Bo Hall och resesällskap ett minne för livet. När fångstmannen Alex skulle släppa iväg sin segelfisk efter fångst valde han att göra det i vattnet. Just då kom en valhaj och simmade förbi båten. Alex släppte sin segelfisk och valhajen simmade fram till Bo Hall med sällskap.
– Vi klappade den en stund innan den simmade vidare, säger Bo.
Med den minnesvärda upplevelsen i ryggen siktar nu gänget på giant trevally.
– Jag gissar att nästa stora GT passerar 50 kg på det nya område vi hittat, avslutar Bo.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta