Bo Nettelbladt är mannen som tar allt på fluga. På Fiskekryssningen kommer han att berätta om sina märkliga fångster och hur du ska göra för att bli en ”Fly-master”. " /> Bo Nettelbladt tar allt på fluga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Bo Nettelbladt tar allt på fluga

11_NETTELBALDHBo Nettelbladt är mannen som tar allt på fluga. På Fiskekryssningen kommer han att berätta om sina märkliga fångster och hur du ska göra för att bli en ”Fly-master”.
Vissa fiskare är mer trogna en metod än andra. Bo Nettelbladt är närmast slaviskt fixerad vid metoden flugfiske. Däremot fiskar han vilka arter som helst.
Ombord på Fiskekryssingen i höst kommer Bosse att hålla ett föredrag som heter ”Ta 15 konstiga arter på fluga”.
– En jättekul föreläsning och en bra koppling till vår nystartade tävling ”Fly-master” som bygger på att fånga så många arter som möjligt på fluga, säger Nicolas Jändel, chefredaktör på Allt om Flugfiske.
Allt om Flugfiske är en av medarrangörerna av Fiskekryssningen i år, vilket innebär att det kommer bli ännu mer föreläsningar och workshops med flugfiskeinriktning.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta