[/caption] " /> Bohuslän vackrast i världen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Bohuslän vackrast i världen

Kargt, vilt och vackrast i världen. Bohuslän är skatt för sportfiskare. (Foto: Anders Nicander)

Som alla vi som bor i Bohuslän vet är skärgården bland det vackraste på jorden. Att den bilden är sann bekräftas av den amerikanska Tv-kanalen CNN som rankat världens tio vackraste vildmarksområden.
Få saker i livet slår en aprildag i en bohuslänsk öringvik, eller en julikväll när makrillen hugger som besatt ute på fjorden. Naturen är storslagen och säregen och, med internationella mått, orörd. Med sina 8000 öar utgör Bohusläns skärgård en världsunik miljö som vi i sista stund förstått att uppskatta och förvalta. Insatser, om än alldeles för små, görs för att återskapa fiskbestånden som även de var av världsklass en gång i tiden. Tung sjöfart med extremt miljöfarlig last trafikerar varje dag hela året våra allra mest känsliga fjordmiljöer.
För den drivne sportfikaren bjuder Bohuslän på något annat av världsklass, nämligen det otroligt fina havsöringfisket. Stora områden där nätfiske förbjudits och stora insatser från kommuner, privatpersoner och föreningar har återskapat havsöringens reproduktionslokaler. Resultatet är fantastiskt och för varje år växer öringbeståndet både och medelvikten ökar.
Om lite drygt tre veckor är det också dags för den hett efterlängtade havsöringpremiären på Väsktusten.
För att läsa vilka andra platser som hamnade på tio-i-topplistan på CNN:s ranking klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta