Har du en ung och nyfiken sportfiskare i familjen? Eller vill du ta chansen att väcka ett fiskeintresse hos kusinbarnet? I dagarna släpps en ny fiskebok för de yngre läsarna. " /> Bok för yngre sportfiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Holm
18 olika fiskarter presenteras i barnboken Mina första fiskar.
Bok för yngre sportfiskare

Har du en ung och nyfiken sportfiskare i familjen? Eller vill du ta chansen att väcka ett fiskeintresse hos kusinbarnet? I dagarna släpps en ny fiskebok för de yngre läsarna.

Med detaljrika och finurliga bilder får barn från tre år och uppåt lära sig om 18 olika fiskarter i svenska vatten genom boken Mina första fiskar, producerad av Emma Jansson. Fakta om fiskarna, dess kännetecken och hur du fiskar upp dem är delar av innehållet. Vilken fisk gömmer sig till exempel bakom namnet ”Skomakaren” och vilken fisk hugger på glittrande pärlor?

Emma Jansson beskriver själv bakgrunden till bokidén:
– Som liten älskade och slukade jag faktaböcker, framförallt om fiskar. Jag vill med boken blanda spännande och rolig fakta med information om hur du bäst fiskar upp fisken. På sista sidan hittas också en faktaruta med svårare ord och förklaringar om fiske och fiskar. Urvalet av fiskarter i boken gjorde jag dels på popularitet men jag har även med lite mer anonyma varianter som benlöja och sutare.

Författaren Emma Jansson från småländska Hultsfred har sedan 2008 pysslat med fotografi, grafisk form och illustration. Tidigare har hon tecknat böckerna Vems spår? och Vems bajs?. Förutom Mina första fiskar ingår Mina första fåglar i bokserien Upptäck naturen, som ges ut av Triumf förlag. Boken finns att köpa i bokhandlar, på webben och på eplaros.se.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta