Laxfiskaren Jonas Aasker Andersson slog nytt personligt rekord 2014, i pool 2 i Mörrumsån. (Foto: Kronolaxfisket) Laxfiskaren Jonas Aasker Andersson slog nytt personligt rekord 2014, i pool 2 i Mörrumsån. (Foto: Kronolaxfisket)[/caption] " /> Boka fiske i Mörrumsån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Boka fiske i Mörrumsån
Laxfiskaren Jonas Aasker Andersson slog nytt personligt rekord 2014, i pool 2 i Mörrumsån. (Foto: Kronolaxfisket)

Laxfiskaren Jonas Aasker Andersson slog nytt personligt rekord 2014, i pool 2 i Mörrumsån. (Foto: Kronolaxfisket)

Sedan klockan nio i morse är det möjligt att boka premiären i klassiska Mörrumsån.
Årets folkfest i Mörrum går av stapeln lördagen den 28 mars. Du som missat chansen att boka gör även klokt i att vara extra uppmärksam när du bläddrar igenom nästa nummer av Fiskejournalen (i butik 17/2). Då kan du nämligen vinna fiske på premiärdagen – kryddat med en del andra godsaker.
Läs mer om fisket i Mörrumsån och boka fiske.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta