" /> Boka-tidigt-rabatt på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Boka-tidigt-rabatt på Fiskekryssningen

Jobb: Fiskekryssningen STORLEK: 94% ANNAT:

Passa på att boka in dig på Fiskekryssningen redan i vår. Alla som bokar innan 31 maj, får hundra kronor i rabatt, oavsett hyttkategori.
Förutom att man får rabatt, finns även andra fördelar med att boka tidigt. Just nu finns det flest valmöjligheter när det gäller hyttkategorier. Förra året visade det sig att många sportfiskare gärna ville bo lite lyxigare, så de finaste hytterna gick åt först.
Ni som bokar innan den 31 maj får alltså ”boka-tidigt-rabatten” på hundra kronor, oavsett hyttkategori. Matpaket, workshops och fördrag kan ni boka senare, när ni väl har säkrat era hytter. Kom bara ihåg ditt bokningsnummer.
Även i år ger Tallink-Silja oss Sportfiskare gratis telefonbokning. Du bokar på 08-666 33 33. Normalt kostar detta 60 kr. Det går också att boka via nätet på Tallink-Silja.
Mer information och nyheter om kryssningen hittar du här på Fiskejournalens sida, under fliken ”Fiskekryssningen”.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta