[/caption] " /> "Bollen ligger hos Eskil Erlandsson" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
"Bollen ligger hos Eskil Erlandsson"

”Nyligen tog Europaparlamentet ett viktigt ställningstagande som innebär att det ska bli stopp för överfiske. De vetenskapligt grundade bedömningarna av hur mycket som kan fiskas utan att bestånden hotas måste gälla. Inte som i dag när fiskeministrarna möts varje år och tävlar om vem som ska få fiska mest.” skriver debattörerna i GP.

Göteborgs Posten publicerar en debattartikel från socialdemokratiska riksdagsmän och EU-parlamentariker. Man kräver att fiskeminister Eskil Erlandsson stödjer EU-parlamentets ståndpunkt – att radikalt reformera den gemensamma fiskepolitiken.
”Sveriges fiskeminister har en hel del besvärliga beslut med sig i ryggsäcken, där han och regeringen gått med på kvoter som överstiger det som forskarna bedömt som möjligt. Men i arbetet med att reformera fisket har Sverige ställt sig på den sida som krävt reformer som syftar till minskat eller stoppat överfiske.” Så skriver Matilda Ernkrans (S), Jens Nilsson (S) och Jan-Olof Larsson (S) en debattartikel i Göteborgs Posten.
Inom kort ska den nya fiskepolitiken, som Europaparlamentet beslutat om, förhandlas med ministerrådet med fiskeministrar. Där ingår minister Erlandsson.
Han har tidigare lovat att kämpa för de sargade fiskbestånden.
Läs hela debattartikeln här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta