Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Bonito bland annat

De sista veckorna har det kommit flera rapporter om bonitofångster  i danska farvatten. Enligt en dansk yrkesfiskare ska boniton dykt upp vid precis samma tid förra året i de vatten där han fiskar. Frågan är när den första fångas i svenska vatten?
Hösten har alltid varit den tid på året då vi får flest besök av exotiska salta gäster. På senare år  tycks det som besöken blir tätare och som om fler arter hittar hit. Makrillar som fångades i Öresund under förra helgen hade sardiner i magen och på Danmarks västkust har yrkesfiskarna fångat havsbraxen.
Boniton, som var förra året havsfiskesensation i svenska vatten, har det pratats om och hoppats på sedan i våras. Följer den samma mönster som förra året bör vi kunna fånga den till exempel vid Bua i Halland. Kanske är den redan där? Den som fångar en och avslöjar sitt ställe kommer att bli lite av en hjälte, för vi är många som drömmer om att få tampas med boniton.
Anders Nicander

Har man en gång fajtat bonito på lätt utrustning vill man alltid göra det igen. (Foto: Anders Nicnader)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta