Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Bonito i Skagerrak

Alltid lika uppdaterade kollegan Jan Olsson berättar i sin nyhetsblogg om att det fångats bonito utanför Arendal i Sydnorge. Bevisligen finns det bonito i Skagerrak skriver Jan.
Förra årets absolut hetaste havsfiske ägde rum under några höstveckor i vattnen utanför Bua i Halland. Här hade stora stim av bonito samlats och intensiva uppvisningar i högfartsjakt bjöds lokala och tillresta sportfiskare. Alla ville fånga den fisk som aldrig tidigare tagits på sportfiskeredskap i svenska vatten.
Sedan dess har spekulationerna varit i gång om huruvida boniton tänkte komma tillbaka. Enstaka rykten och rapporter om lekande bonito i sydnorska vatten har hållit intresset vid liv. Nu kommer så en trovärdig rapport om en yrkesfiskefångad bonitio med en vikt på 2,3 kilo. Fångstplatsen ligger i nordvästra Skagerrak. Finns de där kan de alldeles säker dyka upp här hemma. Häll utkik efter intensiva ytjakter!
Har du sett eller fått en bonito i år? Skriv en kommentar och berätta!
I nummer 7-8 av Fiskejournalen hittar du en artikel om bonitofiske med tips på fiskemetoder och beten.
Jan Olssons blogg hittar du HÄR
Anders Nicander

Kommer vi åter att få uppleva det fantastiska bonitofiske vi hade förra året? (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta