Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Bonito i Skagerrak

Alltid lika uppdaterade kollegan Jan Olsson berättar i sin nyhetsblogg om att det fångats bonito utanför Arendal i Sydnorge. Bevisligen finns det bonito i Skagerrak skriver Jan.
Förra årets absolut hetaste havsfiske ägde rum under några höstveckor i vattnen utanför Bua i Halland. Här hade stora stim av bonito samlats och intensiva uppvisningar i högfartsjakt bjöds lokala och tillresta sportfiskare. Alla ville fånga den fisk som aldrig tidigare tagits på sportfiskeredskap i svenska vatten.
Sedan dess har spekulationerna varit i gång om huruvida boniton tänkte komma tillbaka. Enstaka rykten och rapporter om lekande bonito i sydnorska vatten har hållit intresset vid liv. Nu kommer så en trovärdig rapport om en yrkesfiskefångad bonitio med en vikt på 2,3 kilo. Fångstplatsen ligger i nordvästra Skagerrak. Finns de där kan de alldeles säker dyka upp här hemma. Häll utkik efter intensiva ytjakter!
Har du sett eller fått en bonito i år? Skriv en kommentar och berätta!
I nummer 7-8 av Fiskejournalen hittar du en artikel om bonitofiske med tips på fiskemetoder och beten.
Jan Olssons blogg hittar du HÄR
Anders Nicander

Kommer vi åter att få uppleva det fantastiska bonitofiske vi hade förra året? (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta