Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Bonito vid Bua?

En läsare som bor i närheten av Bua i Halland rapporterar till Fiskejournalen att han sett flera båtar som jagar bonito.
Ryktesspridningen och spekulationerna kring hur, var och om boniton skulle dyka upp även i år har pågått sedan förra hösten då många svenska sportfiskare vallfärdade till Bua vid Hallandskusten för chansen att fånga en bonito. I slutet av september i år fångades Lars-Erik Brattström en fisk som numera är svenskt sportfiskerekord för arten. Sedan dess har det varit tämligen tyst om bonito. Fram tills nu! Om det kommer en hausse lik den vi upplevde förr året är svårt att säga. Från förra året vet vi att de ytliga jakterna som är så karaktäristiska för boniton i stort sett försvann när hösten blev mörkare och kallare.
Vår uppgiftslämnare konstaterar också att många slarvar med fiskereglerna och fiskar på förbjudet område vid Ringhals varmvattenutsläpp. Att känna till och följa reglerna är vi skyldiga till enligt lag.
För att läsa mer om rekordboniton klicka HÄR
Anders Nicander

Stolt fiskare med drömfångst från förra årets bonito-rush. (Foto: Anders Nicander)Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta