Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Bonito vid Bua?

En läsare som bor i närheten av Bua i Halland rapporterar till Fiskejournalen att han sett flera båtar som jagar bonito.
Ryktesspridningen och spekulationerna kring hur, var och om boniton skulle dyka upp även i år har pågått sedan förra hösten då många svenska sportfiskare vallfärdade till Bua vid Hallandskusten för chansen att fånga en bonito. I slutet av september i år fångades Lars-Erik Brattström en fisk som numera är svenskt sportfiskerekord för arten. Sedan dess har det varit tämligen tyst om bonito. Fram tills nu! Om det kommer en hausse lik den vi upplevde förr året är svårt att säga. Från förra året vet vi att de ytliga jakterna som är så karaktäristiska för boniton i stort sett försvann när hösten blev mörkare och kallare.
Vår uppgiftslämnare konstaterar också att många slarvar med fiskereglerna och fiskar på förbjudet område vid Ringhals varmvattenutsläpp. Att känna till och följa reglerna är vi skyldiga till enligt lag.
För att läsa mer om rekordboniton klicka HÄR
Anders Nicander

Stolt fiskare med drömfångst från förra årets bonito-rush. (Foto: Anders Nicander)Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta