Fredrik Jadeland har inlett en satsning för att nå 30 arter i storfiskregistret. Men att nummer 27 skulle dyka upp under veckans fisketur var en stor överraskning. Det var nämligen en drömöring som högg under gäddfisket. " /> Bonusfisk var drömöring – stor glädje över vikten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Jadeland med sin 27:e storfisk. Foto: Erik Axner
Bonusfisk var drömöring – stor glädje över vikten

Fredrik Jadeland har inlett en satsning för att nå 30 arter i storfiskregistret. Men att nummer 27 skulle dyka upp under veckans fisketur var en stor överraskning. Det var nämligen en drömöring som högg under gäddfisket.

Det var Erik Axner och Fredrik Jadeland som gjorde sällskap under ett trollingpass efter vårgädda, och föga anade de att en storöring var på födojakt i det aktuella området. Hugget, som skedde på en 19-centimeters Platypus, var minst sagt brutalt.

– Spöhållaren knakade till och fisken tog rätt bra med lina. Ganska tidigt visade den sig i ytan men det var först efter ett par minuter som vi misstänkte att det var en öring. Fighten var spektakulär och den kämpade på bra. Vid båtsidan såg vi dess storlek och kunde säkert håva den utan dramatik, berättar Erik Axner.

Fisken mättes till 92 centimeter och vägdes till 7,1 kilo, ett nytt personbästa för Fredrik Jadeland och som pricken över i:et, en ny storfiskart för artjägaren. Fisken förvarades i håven större delen av tiden och återutsattes varsamt efter några bilder och drog i väg med stort plask.

Öringen fångades i en insjö, men räknas ändå som havsöring enligt sportfiskarnas regelverk för storfiskregistrering, eftersom sjön har anslutning till havet.

Hur som helst – en bonusfisk som blev ett minne för livet.

Missa inte heller denna läsning:

https://www.fiskejournalen.se/nej-inga-planer-pa-att-stalla-in-sportfiskemassan/

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta