Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Borg – en maffiaboss?

Är Älvräddarnas ordförande Christer Borg en maffiaboss? Ja, det påstår i alla fall en arg insändarskribent från Arjeplog i Norran i dag.
Det är väldigt kraftfulla invektiv insändarskribenten, som uppenbarligen är en representant för kraftverksintressena, tar till. I ett rent personangrepp på Älvräddarnas ordförande Christer Borg talar han om ”maffiametoder, hot och utpressning”.
Detta har sin grund i all Borg ringt runt, pratat och argumenterat med politiker, fiskeintressenter och andra som är berörda av Arjeplogsströmmarnas eventuella utbyggnad. Men insändarskribenten tycks, i likhet med en del andra i Arjeplog, ha svårt att förstå att Borg bara gör det han är vald för: företräder Älvräddarnas intressen. Man kan ju inte låta bli att undra hur det är ställt med inställningen till demokrati och rätten att bilda opinion?
Du kan läsa både insändaren och Christer Borgs svar via den här länken.
Svenne Andersson

Det är maffiametoder att, som Christer Borg, ringa till politiker och försöka påverka dem, tycker insändarskribenten. (Foto: Martin Falklind)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta