Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Borg – en maffiaboss?

Är Älvräddarnas ordförande Christer Borg en maffiaboss? Ja, det påstår i alla fall en arg insändarskribent från Arjeplog i Norran i dag.
Det är väldigt kraftfulla invektiv insändarskribenten, som uppenbarligen är en representant för kraftverksintressena, tar till. I ett rent personangrepp på Älvräddarnas ordförande Christer Borg talar han om ”maffiametoder, hot och utpressning”.
Detta har sin grund i all Borg ringt runt, pratat och argumenterat med politiker, fiskeintressenter och andra som är berörda av Arjeplogsströmmarnas eventuella utbyggnad. Men insändarskribenten tycks, i likhet med en del andra i Arjeplog, ha svårt att förstå att Borg bara gör det han är vald för: företräder Älvräddarnas intressen. Man kan ju inte låta bli att undra hur det är ställt med inställningen till demokrati och rätten att bilda opinion?
Du kan läsa både insändaren och Christer Borgs svar via den här länken.
Svenne Andersson

Det är maffiametoder att, som Christer Borg, ringa till politiker och försöka påverka dem, tycker insändarskribenten. (Foto: Martin Falklind)

Relaterad nyhet från din region
54 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta