[/caption] " /> Bra fiske utanför Simrishamn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bra fiske utanför Simrishamn

Jesper Norell fick en riktigt fin höstlax utanför Simrishamn. (Foto: Johan Abelsson)

Fiskeguiden Johan Abelsson rapporterar om bra laxfiske utanför Simrishamn. De senaste veckorna har det kommit upp en hel del laxar över tio kilo i hans båt. I går var Normarks divisionschef för sportfiske gäst i båten och lyckades fånga en över 15 kilo.
Johan Abelsson är en av de flitigast anlitade guiderna när det gäller laxtrolling. Han rapporterar nu om ett riktigt bra höstfiske efter lax utanför Simrishamn. I går hade han besök av divisionschefen för sportfiske på Normark Scandinavia AB, Jesper Norell. Trots ett riktigt busväder med hårda vindar bestämde de sig för att göra ett försök. De behövde inte vänta mer än 30 sekunder innan en riktigt fin lax högg på ett av betena.
– Efter en bra fight kan jag till slut håva en riktigt stor laxhane med klippt fettfena. En grym storlax, en av de största höstlaxar jag har varit med och landat, säger Johan i sin blogg.
Det är snart dags att summera en givande höst och enligt Abelsson ser vårfiske också lovande ut.
– Jag tycker att andelen laxar över tio kilo är något fler nu, vilket inger hopp om fler riktigt stora laxar i vår.

Han skriver på sin blogg att de flesta guiderna rekommenderar gästerna att släppa tillbaka i stort sett all lax som fångas, särkilt den vilda laxen. Detta har resulterat i att fler och fler gör valet att tillämpa Catch and Release-fiske.
Vill du läsa mer om laxfisket utanför Simrishamn. Kolla in Johans blogg eller Simrishamns trolling.
David Dahlqvist
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta