Bra fiske utanför Simrishamn

Jesper Norell fick en riktigt fin höstlax utanför Simrishamn. (Foto: Johan Abelsson)

Fiskeguiden Johan Abelsson rapporterar om bra laxfiske utanför Simrishamn. De senaste veckorna har det kommit upp en hel del laxar över tio kilo i hans båt. I går var Normarks divisionschef för sportfiske gäst i båten och lyckades fånga en över 15 kilo.
Johan Abelsson är en av de flitigast anlitade guiderna när det gäller laxtrolling. Han rapporterar nu om ett riktigt bra höstfiske efter lax utanför Simrishamn. I går hade han besök av divisionschefen för sportfiske på Normark Scandinavia AB, Jesper Norell. Trots ett riktigt busväder med hårda vindar bestämde de sig för att göra ett försök. De behövde inte vänta mer än 30 sekunder innan en riktigt fin lax högg på ett av betena.
– Efter en bra fight kan jag till slut håva en riktigt stor laxhane med klippt fettfena. En grym storlax, en av de största höstlaxar jag har varit med och landat, säger Johan i sin blogg.
Det är snart dags att summera en givande höst och enligt Abelsson ser vårfiske också lovande ut.
– Jag tycker att andelen laxar över tio kilo är något fler nu, vilket inger hopp om fler riktigt stora laxar i vår.
Han skriver på sin blogg att de flesta guiderna rekommenderar gästerna att släppa tillbaka i stort sett all lax som fångas, särkilt den vilda laxen. Detta har resulterat i att fler och fler gör valet att tillämpa Catch and Release-fiske.
Vill du läsa mer om laxfisket utanför Simrishamn. Kolla in Johans blogg eller Simrishamns trolling.
David Dahlqvist
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...