[/caption] " /> Bra fiske utanför Simrishamn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bra fiske utanför Simrishamn

Jesper Norell fick en riktigt fin höstlax utanför Simrishamn. (Foto: Johan Abelsson)

Fiskeguiden Johan Abelsson rapporterar om bra laxfiske utanför Simrishamn. De senaste veckorna har det kommit upp en hel del laxar över tio kilo i hans båt. I går var Normarks divisionschef för sportfiske gäst i båten och lyckades fånga en över 15 kilo.
Johan Abelsson är en av de flitigast anlitade guiderna när det gäller laxtrolling. Han rapporterar nu om ett riktigt bra höstfiske efter lax utanför Simrishamn. I går hade han besök av divisionschefen för sportfiske på Normark Scandinavia AB, Jesper Norell. Trots ett riktigt busväder med hårda vindar bestämde de sig för att göra ett försök. De behövde inte vänta mer än 30 sekunder innan en riktigt fin lax högg på ett av betena.
– Efter en bra fight kan jag till slut håva en riktigt stor laxhane med klippt fettfena. En grym storlax, en av de största höstlaxar jag har varit med och landat, säger Johan i sin blogg.
Det är snart dags att summera en givande höst och enligt Abelsson ser vårfiske också lovande ut.
– Jag tycker att andelen laxar över tio kilo är något fler nu, vilket inger hopp om fler riktigt stora laxar i vår.

Han skriver på sin blogg att de flesta guiderna rekommenderar gästerna att släppa tillbaka i stort sett all lax som fångas, särkilt den vilda laxen. Detta har resulterat i att fler och fler gör valet att tillämpa Catch and Release-fiske.
Vill du läsa mer om laxfisket utanför Simrishamn. Kolla in Johans blogg eller Simrishamns trolling.
David Dahlqvist
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta