Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Bra koll i Väst

I går kunde vi höra och läsa i media att få tjuvfiskare fälls även om de tas på bar gärning. I Västsverige finns på flera håll en god bevakning av vattnen och ett gott samarbete mellan Fisketillsyn och Polis.
Tjuvfiske är på många håll i landet ett allvarligt hot mot fiskbestånden. Både i sött och salt vatten tar sig vissa människor rätten att roffa åt sig och skövla. I vattnen kring Tjörn och Orust är det annorlunda. Här samarbetar de ideellt arbetande fisketillsyningsmännen med Sjöpolisen. Beslagen av tjuvfiskeredskap låter höra om sig i lokala medier och allmänhetens medvetenhet blir allt större.
Anders Nicander

Fisketillsynen i Västra götaland och Sjöpolis från Göteborg talar med havsöringfiskare under vårfisket i Hake fjord. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta