Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Branschen mässar

I dag inleddes Båtmässa i Göteborg för press och branschfolk. Som vanligt lyste det av vit plast, men det stora intresset sportfiske syns tydligare för varje år om man tittar på utbudet av båtar och tillbehör.
Vi båtburna sportfiskare behöver båtar och elektronik som passar våra behov. Familjebåtar och elektronik som bara anpassas för båtturistens behov är sällan optimala för fiske. Allra tydligast ser man det på elektroniksidan där plottrar och ekolod hela tiden förbättras och får nya fiskevänliga funktioner. Bland båtarna ser vi att ett växande fiske efter predatorer i sötvatten fått flera båttillverkare att snegla på den amerikanska marknaden där renodlade sportfiskebåtar för skyddade vatten varit standard sedan länge.
Anders Nicander

Små båtar helt anpassade för sportfiske kommer allt mer. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta