Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Fiske nästa, för HYMA-koncernen. Foto: Brady Rogers
Branschnytt: Dogger köps upp av HYMA-koncernen

Den svenska HYMA-koncernen, med säte i Hyltebruk, fortsätter att växa. Deras senaste satsning är att köpa upp anrika fiskeaktören Dogger AB från Norrtälje.

Därmed ger sig alltså HYMA-koncernen in i den växande sportfiskebranschen. Dogger i Norrtälje har varit ett välkänt varumärke i 90 år, och även drivit e-handelsförsäljning i över tio år. Bolaget har bland annat utsetts till Årets e-handlare i Sverige.

HYMA står sedan tidigare bakom e-handelsbutikerna Hylte Jakt & Lantman, Maskinklippet och Duab, och det meddelas även att man köper upp finska jaktkoncernen Navitek Oy, med sajterna Genzo.fi, Smell.fi och den svenska Pro-optics.se.
Här kan du läsa mer om affären.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta