Annons
Braxen och sarv – två vita rökare på menyn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 dagar sedan Sverige Anders Lundin
Häng med på Braxit!
Braxen och sarv – två vita rökare på menyn

I kategorin ”Laxen i stället för braxen” hämtar vi denna gång inspiration från fiskeprofilen Lubbe Pytel senaste verk. Här serveras det vita rökare på bordet.

Jodå – sarv och andra vitfiskar går alldeles utmärkt att röka. Foto: Från filmen Äta vitfisk.

Allt fler aktörer vill lyfta de svenska vitfiskarna som maträtt, och någon som sannerligen går i täten för detta är fiskkonservator Lubbe Pytel.
Nu finns hans andra del av filmserien ”Äta vitfisk” på Youtube. Skådeplatsen är Lasse Tönnings hemmaplan Lasseland, där de röker närproducerade vitfiskar i form av braxen och sarv.

Som vanligt när det handlar om Lubbe Pytel så blir det matnyttig kunskap blandat med humor. In och titta själva – det kanske kan inspirera till rökt mört som söndagsmiddag?

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta