Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Bred politisk enighet - i Sverige

På senare år har den politiska vinden i Sverige blåst allt mer åt samma håll när det gäller fiskefrågorna inom EU. Ute i Europa ser det annorlunda ut. Det uppmärksammade den moderate europaparlamentarikern Christoffer Fjellner i en debattartikel i gårdagens Svenska Dagbladet.
Artikeln publicerades samma dag som förslaget på en ny fiskelagstiftning för unionen lades fram. Ett förslag som 14 av EU:s 27 medlemsländer protesterat emot redan innan det presenterades i sin helhet.
Som vanligt kan vi vänta oss att det förslag som slutligen antas kommer vara en urvattnad version av ett förslag som från början, enligt WWF,  inte gick tillräckligt långt.
Så här skriver Christoffer:

” Därför är det viktigt att Sverige och alla svenska europaparlamentariker mobiliserar för ambitiös reform och till stöd för de bra delarna i kommissionens förslag. Sydeuropeiska länder med stora fiskeflottor och små men högljuda särintressen får inte sätta agendan.”
Vi kan inte mer än hålla med samtidigt som vi, som vanligt, konstaterar att Kattegatt och Skagerrak är de mest trålade haven i världen.
För att läsa hela artikeln klicka HÄR
För att visa ditt engagemang klicka HÄR
Anders Nicander

14 av 27 EU-länder vill behålla den destruktiva fiskepolitiken. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta