[/caption] " /> Brevkampanjen uppmärksammas | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Brevkampanjen uppmärksammas

Brevkampanjen uppmärksammas i Svt. (Foto: Svt/Uppdrag granskning)

Fiskejournalens brevkampanj till Eskil Erlandsson sprider sig allt mer i media. Senast uppmärksammade Uppdrag granskning de drygt 4000 brev som hittills skickats.
Efter att Uppdrag granskning riktat ljuset mot laxpolitiken och Eskil Erlandsson startade Fiskejournalen en brevkampanj, där vi kräver svar på ett antal frågor. Gensvaret har varit enorm och Erlandsson har över 4000 brev i sin inkorg, där alla kräver svar på ett antal vitala frågor som bland annat rör förvaltningen av östersjölaxen, vattenkraft och husbehovsfiske.
I takt med att kampanjen spridit sig har också annan media uppmärksammat det engagemang som kampanjen har kanaliserat. Senast i raden är Uppdrag granskning som refererar till kampanjen både i en artikel och i senaste avsnittet (Spola fram till 49:57 minuter) av tv-programmet.

På vår sida Engagera dig kan du med några klick skicka ett brevet. Klicka här för att komma till webbformuläret.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta