Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Brödrakamp i 100-klubben

Jens fångade en 100-klubbare och hans bror Jim ville inte vara sämre.

När bröderna Jim och Jens Eriksson från Hedemora provade fiskelyckan i Dalälven utvecklade det sig till en riktig brödrakamp. Då Jens kom hem och berättade om sin gädda på 110 centimeter åkte Jim ut för att försöka överträffa sin bror – och han lyckades.
Jens, som prövade lyckan under förmiddagen, kunde till en början konstatera att fisket gick trögt. Först när han var på väg hemåt kom första hugget.
– Gäddan var riktigt slö och kändes inte speciellt stor. I båten mättes den snabbt till 110cm innan den fick simma tillbaks, säger Jens.
När fångstmannen kom hem väcktes fiskesuget hos brodern som gav sig ut på älven för att försöka slå broderns fångst.
– Jag lovade en på 14kg innan jag gav mig ut, berättar Jim.
Nu blev det inte riktigt som utlovat, men 120 centimeter och 11,6 kilo en imponerande fisk.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta