JOBB: Broman STORLEK: 92% ANNAT:
Johan Broman är känd för den breda sportfiskepubliken genom sina TV-serier på TV4-sport. På kryssningen spelar han blues i pianobaren och njuter av vimlet. " /> Broman blues i pianobaren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Broman blues i pianobaren

JOBB: Broman STORLEK: 92% ANNAT:
Johan Broman är känd för den breda sportfiskepubliken genom sina TV-serier på TV4-sport. På kryssningen spelar han blues i pianobaren och njuter av vimlet.
Johan Broman är en fiskare som provat det mesta, men till hans favoriter hör tropiskt popperfiske och torrflugefiske.”FiskeDRAG” och ”Fiske – lite djupare” är några av de TV-serier som Johan har medverkat i och många ombord känner säkert igen honom.
Bromans fiskefilosofi är att man ska släppa storleksprestigen och njuta mer av vår fantastiska natur. Fiske ska vara skoj! Men det ska då tilläggas att Johan faktiskt har fångat en black marlin på 202 kilo. Efter en sådan fångst, är det nog lite lättare att släppa storleksprestigen…
”Skoj” är också ledordet för hans Fiskekryssning till Åbo. Klockan 22.00 släpper han loss i pianobaren och efter sin spelning, tänker han dricka gin och tonic och lyssna till Weeping Willows.
Mer om Fiskekryssningen
Ladda hem schemat

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta