Broman har skickat laxbrevet

Tv-profilen Johan Broman tycker inte Eskil Erlandsson insett allvaret med laxens situation i Östersjön. (Fredrik Lewander)

Sportfiskeprofilen och tv-kändisen Johan Broman är allt annat är nöjd med laxpolitiken. Självklart har han skickat Fiskejournalens brev till Eskil Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.
Broman tycker situationen och förvaltningen kring vildlaxen är beklämmande. Han känner igen tongångarna från inspelningarna av Fiske – lite djupare, som kommer att sändas 27 februari på Tv4 Sport.
– Vi intervjuade samma människor, berättar han.
Broman blev irriterad och besviken över många saker under Uppdrag granskning, men väljer att nämna det faktum att Erlandsson inte lyssnat på forskarna.
– Det betalas för forskare som Eskil ska ta hjälp av, men som han konsekvent struntar i. Forskarnas rekommendationer om laxkvoteringar förbises och beslut fattas i stället på helt lösa grunder, säger Broman.

Enorm potential
Han menar också att husbehovsfisket borde förbjudas, eller radikalt minskas, och att vattenkraften måste börja ta sitt ansvar med fisketrapport och liknande åtgärder.
Att en bra förvaltad vildlaxstam kan erbjuda många fördelar tvekar inte Broman på.
– Jag är sportfiskare med världen som fiskeplats och vet mycket väl att laxen är bland de mest eftertraktade och därmed värdefulla sportfiskarna som finns. Folk vallfärdar till levande, bra laxsportfiskevatten och betalar bra för att fiska där.
Han använder Skottland och Island som exempel, där hela samhällen lever tack vare sportfisket efter lax.
Självklart har Broman skickat brevet till Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.

Klicka här
för att komma till webbformuläret.
Missa inte tidigare notiser.
Missade du Uppdrag granskning? Klicka här för att komma till Svt play.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...