[/caption] " /> Broman har skickat laxbrevet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Broman har skickat laxbrevet

Tv-profilen Johan Broman tycker inte Eskil Erlandsson insett allvaret med laxens situation i Östersjön. (Fredrik Lewander)

Sportfiskeprofilen och tv-kändisen Johan Broman är allt annat är nöjd med laxpolitiken. Självklart har han skickat Fiskejournalens brev till Eskil Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.
Broman tycker situationen och förvaltningen kring vildlaxen är beklämmande. Han känner igen tongångarna från inspelningarna av Fiske – lite djupare, som kommer att sändas 27 februari på Tv4 Sport.
– Vi intervjuade samma människor, berättar han.
Broman blev irriterad och besviken över många saker under Uppdrag granskning, men väljer att nämna det faktum att Erlandsson inte lyssnat på forskarna.
– Det betalas för forskare som Eskil ska ta hjälp av, men som han konsekvent struntar i. Forskarnas rekommendationer om laxkvoteringar förbises och beslut fattas i stället på helt lösa grunder, säger Broman.

Enorm potential
Han menar också att husbehovsfisket borde förbjudas, eller radikalt minskas, och att vattenkraften måste börja ta sitt ansvar med fisketrapport och liknande åtgärder.
Att en bra förvaltad vildlaxstam kan erbjuda många fördelar tvekar inte Broman på.

– Jag är sportfiskare med världen som fiskeplats och vet mycket väl att laxen är bland de mest eftertraktade och därmed värdefulla sportfiskarna som finns. Folk vallfärdar till levande, bra laxsportfiskevatten och betalar bra för att fiska där.
Han använder Skottland och Island som exempel, där hela samhällen lever tack vare sportfisket efter lax.
Självklart har Broman skickat brevet till Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.

Klicka här
för att komma till webbformuläret.
Missa inte tidigare notiser.
Missade du Uppdrag granskning? Klicka här för att komma till Svt play.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta