[/caption] " /> Broman har skickat laxbrevet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Broman har skickat laxbrevet

Tv-profilen Johan Broman tycker inte Eskil Erlandsson insett allvaret med laxens situation i Östersjön. (Fredrik Lewander)

Sportfiskeprofilen och tv-kändisen Johan Broman är allt annat är nöjd med laxpolitiken. Självklart har han skickat Fiskejournalens brev till Eskil Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.
Broman tycker situationen och förvaltningen kring vildlaxen är beklämmande. Han känner igen tongångarna från inspelningarna av Fiske – lite djupare, som kommer att sändas 27 februari på Tv4 Sport.
– Vi intervjuade samma människor, berättar han.
Broman blev irriterad och besviken över många saker under Uppdrag granskning, men väljer att nämna det faktum att Erlandsson inte lyssnat på forskarna.
– Det betalas för forskare som Eskil ska ta hjälp av, men som han konsekvent struntar i. Forskarnas rekommendationer om laxkvoteringar förbises och beslut fattas i stället på helt lösa grunder, säger Broman.

Enorm potential
Han menar också att husbehovsfisket borde förbjudas, eller radikalt minskas, och att vattenkraften måste börja ta sitt ansvar med fisketrapport och liknande åtgärder.
Att en bra förvaltad vildlaxstam kan erbjuda många fördelar tvekar inte Broman på.

– Jag är sportfiskare med världen som fiskeplats och vet mycket väl att laxen är bland de mest eftertraktade och därmed värdefulla sportfiskarna som finns. Folk vallfärdar till levande, bra laxsportfiskevatten och betalar bra för att fiska där.
Han använder Skottland och Island som exempel, där hela samhällen lever tack vare sportfisket efter lax.
Självklart har Broman skickat brevet till Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.

Klicka här
för att komma till webbformuläret.
Missa inte tidigare notiser.
Missade du Uppdrag granskning? Klicka här för att komma till Svt play.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta